Mijn persoonlijke data

EQ Clothing is een Nederlands modemerk zonder winstoogmerk. Ons doel is mensen met elkaar te verbinden door onze kleding, daarbij hopen wij gelijke kansen te mogen bevorderen door onze winsten daarbij te doneren.

Samen maken wij daarmee de kledingindustrie slaafvrij. Geen fast fashion maar slow fashion. Geen onderdrukte arbeiders maar eerlijke beloningen voor iedereen binnen onze keten. Om dit kracht bij te zetten doneren wij onze winst aan goede doelen. Vooral onze samenwerking met International Justice Mission is er eentje die in het oog springt. Een groot deel van onze omzet gaat naar hen en samen creëren wij projecten die arbeidsomstandigheden wereldwijd verbeteren. Daarbij bevrijden we ook dagelijks slaafarbeiders!

Laat je dus niet verleiden om goedkope kleding te kopen, koop duurzame kleding. Niet alleen omdat het beter is voor het milieu maar ook omdat je hiermee je medemens helpt. Wel eens aan gedacht dat er minimaal 20 mensen betrokken zijn geweest bij het maken van je handgemaakte kleding? Handgemaakt is wat onze kleding is. Gemaakt van organische materialen en volledig vegan. Wij gebruiken geen materialen wat direct van dieren afkomt. Ook al begrijpen we dat anderen dit wel doen, en jij ook kleding moet of kunt dragen van bijvoorbeeld leer. Het is alleen niet per se nodig.

EQ onderzoekt alle mogelijkheden om duurzame kleding te maken. Zo maken we bijvoorbeeld knopen van bamboe, gaan we binnenkort al onze kleding natuurlijk kleuren en stoppen we met het chemisch kleuren van kleding. 

Er is zoveel gaande in de mode industrie dat het tijd wordt dat iedereen zich daar bewust van wordt. Het aantal slaven is wereldwijd nog nooit zo hoog geweest als nu in 2021.

Dus kom eens een kijkje nemen naar onze tijdloze damescollectie en de herencollectie essentials. 

Je zult zien dat onze duurzame kleding kwalitatief beter is dan de bekende modehuizen. Maar liefst 85 online dagbladen hebben aangegeven Dat Tommy Hilfiger, Scotch & Soda en Ralph Lauren in het niets vallen als je het vergelijkt met de kwaliteit van EQ Clothing.

We staan bekend om onze maatschappelijke betrokkenheid, duurzaam ondernemen, biologische en vegan materialen en bovenal unieke eigen designs kleding. We maken alleen organic essentials zodat onze kleding altijd in de mode is en nooit uit de mode zal raken.

Onze webshop verwerkt een aantal van uw persoonlijke gegevens om uw bestelling te kunnen bezorgen.