non-profit

Kom meer te weten over onze non-profit organisatie of lees de meest gestelde vragen hieronder

Yes! Wij zijn een non-profit bedrijf.

Omdat we vinden dat er te veel bedrijven ontworpen zijn om meer geld uit de samenleving te halen dan terug te geven aan de wereld. Denk bijvoorbeeld aan grotere farmaceutische bedrijven, Wallstreet of de meeste banken. We zijn van mening dat de economie circulair moet zijn. De €29 die een klant in Nederland aan een T-Shirt van EQ kan besteden, kan bijvoorbeeld weer gebruikt worden in een samenleving waar zoveel geld uitgeven aan kleding vrijwel onmogelijk is. Het creëren van € 100.000 in Nederland voor de EQ Foundation kan het equivalent zijn van miljoenen in een ontwikkelingsland.

Denk aan alle geweldige dingen die we samen kunnen doen!

Dat we een non-profitorganisatie zijn, betekent niet dat we verplicht zijn een arm leven te leiden. Al onze medewerkers ontvangen een marktconform salaris en genieten uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals vergoedingen voor een gezonde levensstijl en werkgerelateerde opleidingen.

We zullen altijd transparant zijn naar onze klanten toe. De volledige opbrengst van onze eerste collectie zal worden gebruikt om EQ uit te breiden en om onze tweede collectie te betalen. Van daaruit kunnen we berekenen welk percentage beschikbaar komt voor de EQ Foundation.

Product

Vind de meest gestelde vragen over onze producten hieronder.

Op dit moment kun je onze kleding alleen kopen via de webshop van EQ Clothing. We zijn uiteraard druk bezig met uitbreiding door middel van samenwerkingen binnen de retail. Veel eerder dan 2021/2022 zal dat niet gerealiseerd zijn.

Wij maken graag gebruik van Fair Trade-materialen en biologisch katoen. Je vindt de specificaties van elk product op het tabblad productinformatie.

Alle designs zijn ontworpen in Hilversum. Na zorgvuldige selectie en uitgebreide sourcing hebben we samenwerkingsverbanden in China, Portugal en Turkije. De meeste van onze partners zijn kleinere, hardwerkende (familie) bedrijven.

Onze kleding is met liefde en zorg ontworpen en geproduceerd, daarom kunnen we alleen maar hopen dat jij onze producten hetzelfde behandelt. Om de hoge kwaliteit zo lang mogelijk te behouden, kun je het beste met gelijke kleuren wassen en bij voorkeur binnenstebuiten. De levensduur van onze kleding wordt aanzienlijk verlengd als je hem niet in de droger doet maar te drogen hangt. Kleuren kunnen vervagen als je ze tijdens het drogen aan direct zonlicht blootstelt.

Voor alle releases en updates over onze nieuwe collecties en sociale initiatieven kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Verzending en bezorging

Lees hieronder de meestgestelde vragen over de verzending of check de verzenden pagina

Nadat jouw betaling succesvol is verwerkt wordt het pakketje de volgende werkdag geleverd. We hebben je bestelling dan wel voor 17:00 uur nodig.

Binnen Nederland:
Onze verzendkosten zijn gratis voor alle bestellingen boven de €100. Voor alle andere orderbedragen word €4,95 verzendkosten in rekening gebracht.

Belgium & Germany:
The shipping fee is €6,95

United States & United Kingdom:
The shipping fee is €9,95

Zodra jouw pakketje is aangeboden aan onze verzendpartner zul je direct de track and trace code in de mail ontvangen

Wij vinden het vervelend om te horen dat er iets verkeerd is gegaan! Neem alsjeblieft contact met ons op via service@eq-clothing.com dan kunnen we samen uitzoeken waar het fout is gegaan.

Per ongeluk een verkeerd adres opgegeven of is er iets anders verkeerd gegaan? Geen paniek, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op zodat we samen een oplossing kunnen vinden.

Retourneren

Lees hieronder de meestgestelde vragen over retourneren en terugbetalingen of check de pagina.

EQ Clothing
Neuweg 227A
1214 GR  Hilversum

Nadat je onze e-mailbevestiging hebt ontvangen dat je retourzending met succes is verwerkt, wordt de terugbetaling binnen 72 uur overgemaakt.

De kosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening. 

Geef bij het retourneren aan ons door dat je het product wilt ruilen. Wij zullen contact met je opnemen om te kijken naar de mogelijkheden.

Mijn Order

Vind de meest gestelde vragen over ons order proces hieronder.

Een foutje gemaakt tijdens het bestellen? Geen probleem! Neem zo snel mogelijk contact met ons op zodat we het kunnen herstellen.

Helaas hebben we dit item niet meer, in onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte wanneer de nieuwe collectie binnen komt.

Betalingen

Vind de meest gestelde vragen over ons betalingsbeleid hieronder.

We accepteren Ideal, PayPal, Creditcard, VISA, Google Pay, Apple Pay en bancontact.

Nee nog niet. In de toekomst zullen wij deze methode wél toevoegen voor onze geregistreerde klanten.

Als jouw betaling succesvol is verwerkt en ontvangen zul je direct van ons een email bevestiging ontvangen.

Over EQ Clothing

Vind de meest gestelde vragen over ons hieronder of check de over ons pagina

Een manier om de emotionele gesteldheid van een persoon uit te drukken is EQ. Dit is de afkorting van Emotionele Quotiënt. Men spreekt ook wel van emotionele intelligentie. Hiermee wordt bedoeld hoe een individu emotioneel reageert op afwijkende gebeurtenissen of situaties. Emotionele intelligentie bepaalt ook hoe een individu sociaal functioneert in een groep.

Je zult worden geïnformeerd dat je niet bij ons merk past. Als je per ongeluk een fout hebt gemaakt of uit nieuwsgierigheid een verkeerd antwoord hebt gegeven, kun je het opnieuw proberen.

Alle winsten worden gedoneerd aan de EQ Foundation. De foundation is er om sociale initiatieven over de hele wereld te creëren en te financieren.

Ja. Als je klant bent, ontvang jij een uniek nummer dat je vervolgens kunt gebruiken als stem op de website van de EQ Foundation. Je kunt je ook aanmelden voor het EQ-forum waar er mogelijkheden- en hot topics zijn die je met andere leden kunt bespreken.

Geen, op dit moment. De bedrijven waarmee we samenwerken zijn echter geselecteerd vanwege hun immense bijdrage aan een betere mode-industrie. Zij leveren ons de organische, biologische en Fair Trade eindproducten.

We zijn uiteraard in gesprek om GOTS en Fair Trade certificering af te ronden.

Contact

Lees hoe je ons het beste kunt bereiken

Voor alle vragen staan we jou graag te woord via email. Mocht je vraag echt dringend zijn en is er geen tijd te verliezen kun je ons ook bellen.

Klink hier voor onze contact gegevens