Hoe mode de wereld kan veranderen

Click here for the English version of this blog

EQ Clothing

The new - fashion - kid on the block en wil de wereld graag laten zien dat winst maken als bedrijf een goede zaak is, maar op een heel andere manier moet worden gebruikt dan we tot nu toe gewend zijn. Ze hebben hun eigen kijk op circulaire economie, lees erover in deze blog.

Een non-profit kledingmerk

Die gevestigd is in Nederland en die al haar winst zal gebruiken voor de EQ Foundation, die er is om wereldwijd meer gelijkheid te creëren. Klinkt een beetje ambitieus, toch? Ach, we vinden dat je hoog moet mikken als je echt iets wilt veranderen.

Je kunt de website van de EQ Foundation hier bezoeken

De mode industrie

Is een gecompliceerd landschap waar veel winst wordt gemaakt en daarna niet altijd op een goede manier wordt gebruikt. Denk aan snelle mode die de planeet uitput. Kinderarbeid alleen omdat modebedrijven liever een oogje dichtknijpen en winst maken ten kosten van de samenleving.

EQ Clothing is een slow fashion modebedrijf. We ontwerpen duurzame mode met ecologische materialen. Biologische katoen, fair trade partnerships en altijd oog voor de ecologische voetafdruk.

Nederlands bedrijf

Met het hoofdkantoor in Hilversum bevinden deze Nederlandse modeontwerpers zich in goed gezelschap. Met Nike ook gevestigd in Hilversum. Scotch and Soda, G-Star Raw en C&A als toonaangevende voorbeelden van grote Nederlandse modebedrijven. "Vergeet Suitsupply niet", voegt een van de eigenaren al snel toe aan de toch al indrukwekkende opsomming van geweldige Nederlandse modemerken.

Dus met al zoveel aanbod, wat kan EQ Clothing, gevestigd in Hilversum, echt bieden aan de toch al drukke mode-industrie? "Nou" begint Michiel enthousiast. "Er is een heel groot verschil tussen het huidige aanbod en EQ Clothing. Wil je weten wat het is?"

Na zijn energieke uitleg kreeg ik nog meer waardering voor dit gedurfde nieuwe Nederlandse modemerk. Wéér iets moois dat uit de lage landen komt, en dat zullen we snel ontdekken.

Waar EQ Clothing voor staat

Het modemerk EQ Clothing staat voor gelijkheid & diversiteit, terwijl de EQ in de naam staat voor Emotional Quotient. Als je deze twee waardes samen combineert, los je de puzzel op over de ware doelen van het bedrijf.

"Ralph Lauren heeft een polopaard als merklogo, dat staat voor rijkdom, welvaart en kan worden gezien als een fashion statement voor mannen en vrouwen om hun omgeving te laten zien dat ze een rijk leven leiden. Scotch and Soda toont een klassieke Singer-naaimachine en versterkt het gevoel van het merk dat ze kwaliteitskleding maken. Zie je het verband?

Goed. EQ Clothing toont een gelijkheids- merklogo op het hart. Wij geloven dat alle mensen gelijk worden geboren, maar onze kansen in het leven zijn volkomen willekeurig en daarom ongelijk. Daarna zijn we allemaal geconditioneerd door de manier waarop we worden opgevoed en opgeleid. En er zijn gebreken in elke samenleving. Daarom is er bijvoorbeeld nog zo veel armoede en kinderarbeid."

Gelijkheid

"Het maakt niet uit of je zwart of wit bent. Wat maakt het uit of je de islam steunt of dat je christen, boeddhist of jood bent? Of je man of vrouw bent, of zelfs daartussenin. Wees niet druk met hoe iemand anders geconditioneerd is, of waarom iemand anders is vanwege iets genetisch, zoals huidskleur of geaardheid."

Jouw boodschap aan de wereld

Als je T-shirts, shirts, jurken, sweaters, jeans, chino's, jassen of modeaccessoires koopt bij EQ Clothing, maak je een statement. Ieder van onze klanten laat zien dat ze liefdevol, vriendelijk, respectvol en accepterend zijn richting ieder mens. Onze droom is om mensen te zien verenigen door geld uit te geven aan mode die de wereld echt kan veranderen!